Dalai Lama opfordrer politikerne til både at søge venskab med og sige sandheden til Kina

Pressemeddelelse, den 12. februar 2015
 
Under Dalai Lamas møde med 16 medlemmer af Folketinget torsdag formiddag opfordrede den tibetanske leder politikerne til ikke at lade sig skræmme af Kinas vrede reaktioner, når de mødes med ham. Vi har intet at skjule og ingen onde hensigter over for Kina, var Dalai Lamas budskab. Vi søger ikke uafhængighed og ønsker at finde en løsning, som Kina kan acceptere, sagde han.
 
Gruppefoto med lama.jpg
 
Dalai Lama henviste til erfaringen fra sin mangeårige kontakt til kinesiske ledere siden sit ophold i Beijing i 1954 og understregede vigtigheden af både at intensivere kontakten til og dialogen med Kina, men også ærligt, ligefremt og i en venskabelig ånd at tage kritiske synspunkter op med den kinesiske ledelse - begge dele som led i et forsøg på at afværge kinesisk mistænksomhed og etablere et tæt og tillidsfuldt forhold til stormagten. Vi skal søge venskab, men sige sandheden åbent, var Dalai Lamas budskab.
 
Emnet kom op som følge af et spørgsmål fra Venstres udenrigspolitiske ordfører Søren Pind, der ville vide, hvad Dalai Lama mente om den tilsyneladende modsætning, der består i at have et ønske om at opbygge et tillidsfuldt forhold til Kina og samtidig deltage i et møde med Dalai Lama, som Kina jo møder med skarpe bemærkninger og stor mistro.
 
Dalai Lama besvarede desuden spørgsmål om, hvordan de danske politikere kan støtte tibetansk selvbestemmelse og bevarelsen af Tibets miljø og kultur.
 
Mødet var arrangeret af Støttekomiteen for Tibet i samarbejde med arrangørerne af Dalai Lamas besøg.
 
Med venlig hilsen
 
Anders Højmark Andersen
Formand
Støttekomiteen for Tibet
5055 2842

Bliv aktiv - gør en forskel

Har du lyst til selv at gøre noget for tibetanernes sag? Støttekomiteen for Tibet har altid brug for nye aktive

Læs mere…

Betalingsoplysninger

Bank: reg.nr. 1551, kontonr. 2719134

MobilePay: 85230

 • Opfordring til justitsministeren

  Kære justitsminister Søren Pape Poulsen

  I forbindelse med, at Tibetkommissionen nu har afgivet beretning, vil Støttekomiteen for Tibet gerne bidrage til, at dens værdifulde arbejde kommer til at skabe varig forandring. Denne henvendelse, der også er sendt til Folketingets Retsudvalg, drejer sig dog ikke om kommissionens konklusioner, men om det, som den ikke har udtalt sig om.

  Læs mere…  
 • Formanden for Folketinget modtager to medlemmer af det tibetanske eksilparlament

  Formanden for Folketinget, Pia Kjærsgaard, modtog to medlemmer af det tibetanske eksilparlament, Ven. Geshe Rongpo Lobsang Nyandak og Jigme Jungney i sin embedslejlighed på Christiansborg den 17. maj 2016.

  Læs mere…  
 • Dalai Lama opfordrer politikerne til både at søge venskab med og sige sandheden til Kina
  Pressemeddelelse, den 12. februar 2015
   
  Under Dalai Lamas møde med 16 medlemmer af Folketinget torsdag formiddag opfordrede den tibetanske leder politikerne til ikke at lade sig skræmme af Kinas vrede reaktioner, når de mødes med ham. Vi har intet at skjule og ingen onde hensigter over for Kina, var Dalai Lamas budskab. Vi søger ikke uafhængighed og ønsker at finde en løsning, som Kina kan acceptere, sagde han. Læs mere…